Current track

Title

Artist


De Campagne is begonnen: D66

De Champagne kan beter nog niet open.
Ooit hadden we de kandidaat Pechtold. Zijn campagne werd gedaan door Van Drimmelen. In zijn team zat ook de huidige minister van Cultuur, Onderwijs en Emancipatie. Daarvoor was ze wethouder in Den Haag. Daar had ze nog aandelen in het bureau Dröge & Van Drimmelen, maar ze beloofde zich verre te houden van commerciële activiteiten voor dit bureau.

Anno nu wordt de campagne voor Sigrid Kaag gedaan door Van Drimmelen. Het levert potsierlijke praat op die ongeloofwaardig overkomt:

‘Ik heb in Israel gekozen dit te gaan doen” (Als tegenactie vooraf op commentaar op haar Palestijnse man).

‘Ik ben moeder’ (We zoeken ook christelijke stemmers en vrouwen met kinderen die zich willen herkennen of linkse CDA-ers).

‘Ik ben katholiek’ (??? anno 2020 is dit een issue? Of gaat het er om dat zij vooral moet zeggen dat zijn GEEN moslima is?).

En het werd al erger en erger totdat een vrouw naast mij opmerkte: ‘Ik had echt op haar gestemd maar dit is zo opgetuigd, zo potsierlijk dat ik het nu niet eens zou overwegen’. Overigens een vergelijkbaar probleem met Klaas Dijkhoff.

Teveel luisteren naar je spin-dokter kan dus tegen je werken. Soundbites zijn het beste. Jack de Vries is er meester in, maar dan op een kwalijke manier want altijd negatief naar anderen toe.

‘U lijkt Sinterklaas wel’ is de beroemde uitspraak waar Hans Wiegel forse verkiezingswinst boekte. Sigrid Kaag moet het doen met kwalificaties voor zichzelf die haar krachtige authenticiteit als ‘vakvrouw’ geweld aan doen…en dan ook nog met een bureau op de achtergrond met een twijfelachtige reputatie op lobby-gebied.

Peter Winters
Chat openen